BLI TRAINEE

Att vara trainee på ett segelfartyg i The Tall Ships Races handlar inte enbart om segling. Vi vågar påstå att seglingen är verktyget man använder för att nå de verkliga målen!

Skaffa nya vänner för livet - i flera olika länder, från flera olika kulturer. Förbättra dina språkkunskaper och få lära sig innebörden av teamwork på en internationell nivå under unika (stundtals pressade) situationer.

Efter en vecka till havs och i hamn kommer du hem med en betydligt ökad kulturell förståelse och du kommer att ha funnit nya personliga styrkor och kan redovisa en tvättäkta "Once in a lifetime experience"! Det finns även dem som sagt sig ha "hittat hem" när de inser att äventyret är slut och de måste lämna sitt fartyg för att resa tillbaka hem. Välkommen ombord på ditt livs äventyr och resa! [läs mer]

FÖRUTSÄTTNINGAR

KRAV

Kraven för att få segla med på ett segelfartyg som trainee är:
Du ska...
• ... ha fyllt 15 år
• ... inte vara äldre än max 25 år
• ... förstå och bli förstådd på engelska
• ... kunna simma minst 200 meter

ERFARENHET

Erfarenhet av segling är inte nödvändigt. Den ordinarie besättningen kommer att lära dig allt du behöver veta om livet ombord på ditt fartyg. Allt från att sätta segel, till navigering och säkerhetsregler. Om du inte är rädd för höjder får du även klättra i masterna. Alla hjälper till med de dagliga arbetsuppgifter ombord som rengöring av däck och hjälpa kocken i köket.

TILLGÄNGLIGHET

Alla kan delta som trainee oavsett om det gäller de ekonomiska förutsättningarna eller om man har någon funktionsnedsättning. Kontakta oss så berättar vi mer!

Se film av Jubilee Sailing Trust:
jst.org.uk/never-thought-i-could-do-this
 
Foto: jst.org.uk (Video)

FINANSIERING

Precis som att spara pengar till en språkresa eller andra stora äventyr som bidrar till livserfarenheter, kostar det att bli trainee och delta i The Tall Ships Races.  Mat, logi och fartygets kostnader för din etapp är några av delarna som din kostnad täcker.

Sail Training Association of Sweden (STAS) arbetar ideellt och gör inga vinster på trainees.

BLI TRAINEE MED STIPENDIESTÖD

Någon gång per år, vanligtvis sista kvartalet, går STAS ut med stipendiefinansierade traineeplatser. Dessa platser finansieras till största del av stipendiegivare och tillsätts via lottning, "först-till-kvarn" eller jury. Kostnad för traineeplats baseras på antal dagar samt vilket fartyg. I motprestation förväntas en skriftlig rapport efteråt.

STAS skickar ut information om stipendiefinansierade platser via sin traineebank här på webben. Det är gratis och skriva in sig i denna och man förbinder sig inte till någonting.

BLI TRAINEE UTAN STIPENDIESTÖD

Vill du utmana dig själv? Vill du ta dig an ett äventyr som inkluderar ett internationellt utbyte i miljöer och situationer som få får möjlighet att uppleva? Kanske har du sparat ihop till äventyret med hjälp av sommarjobb eller har du en egen sponsor som hjälper dig, Sail Training Association of Sweden hjälper dig kostnadsfritt kring hur du går tillväga för att bli trainee!

Läs om fler återberättade minnen [här]

SÅ HÄR FUNKAR DET!

Bakgrund) Sail Training Association of Sweden (STAS) är en svensk organisation under Sail Training International (STI) som årligen arrangerar The Tall Ships Races (TSR).

1) STAS söker stipendiemedel via stiftelser, organisationer och fonder m.m. 

2) När STAS har fått beviljat stipendiestöd ser vi om det finns speciella önskemål/krav som ställs från aktuell stipendiegivare. Därefter går vi ut med platsansökning till de som anmält intresse via webbplatsen.

3) I ansökan listas ev. krav och förutsättningar för att ansöka. Alla ansökningar är givetvis kostnadsfria. Vi har sedan en policy att om inget annat anges, via stipendiemedel täcka alla kostnader som överstiger 2900 kronor.

4) Platserna tillsätts därefter via jury och/eller lottning. Personlig kontakt upprättas mellan STAS och de utvalda personerna. Kontrakt upprättas och instruktioner ges. De utvalda kopplas ihop via ex. sluten grupp på Facebook eller e-postgrupp, att samplanera sitt kommande äventyr. 

5) Efter äventyret författas en gemensam rapport som via STAS överlämnas till aktuella stipendiegivare.

Experterna på området! Samtliga utländska fartyg bokar vi genom Windseeker (tidigare At Sea Sail Training)

TRAINEEBANK 2023

Är du intresserad av att få informationsbrev om när vi söker trainees för 2023? Anmält dig till vår kostnadsfria traineebank!

REGISTRERA FÖR NYHETSBREV