THE TALL SHIPS RACES

Sail Training International (STI) organiserar tävlingar och evenemang för segelfartyg i många delar av världen. Men den största enskilda händelsen organiseras under sommarhalvåret i europeiska farvatten för ungdomar, The Tall Ships Races.

The Tall Ships Races planeras fyra år i förväg med en noga utvald rutt för att besöka olika hav och platser runt om i Europa, från Östersjön till Medelhavet.

När Sail Training International har valt vilket havsområde som är aktuellt är samtliga relevanta hamnar i regionen välkomna att lämna anbud att bli värdhamn.

The Tall Ships Races (TSR) har arrangerats sedan 1956. Första eventet var inte tänkt att bli ett återkommande, utan skulle mer ses som ett storslaget farväl till de klassiska traditionsfartygen. Detta blev istället starten på en succé och intresset kring traditionsfartygen fick en rejäl fart!

Grundregeln är samma då som idag; - Minst 50% av besättningen måste bestå av ungdomar 15-25år. Av dessa är det mer regel än undantag att de flesta saknar helt eller delvis erfarenheter av segling!

PROMOTION FILM

The Tall Ships Races promotion film visar What it´s all about på 2 minuter. Oavsett om du är ungdom och vill segla, eller borgmästare och vill arrangera The Tall Ships Races, så är det denna filmen som väcker ditt första intresse!

SVENSKA TSR-STÄDER

GÖTEBORG

1968, 1978,1986, 1997, 2016

STOCKHOLM

1987, 2000, 2007

KARLSKRONA

1983, 1988, 1992

HALMSTAD

2011, 2017

MALMÖ

1989

NORRKÖPING

1987

POTENTIELLA VÄRDSTÄDER

Det är många faktorer som spelar in för att en stad ska kunna ta rollen som värdstad för The Tall Ships Races.

Sail Training Association of Sweden är redo att se möjligheterna i varje stad och varje hamn och kanske kan Sverige inom något år erbjuda The Tall Ships Races en sjunde värdstad.

FRAMTIDA EVENT

PRISER & UTMÄRKELSER

BLI NÄSTA VÄRDHAMN!

TIDIGARE EVENT