STIPENDIUM FÖR AKTIVT DELTAGANDE I THE TALL SHIPS RACES 2021

Sail Training Association of Sweden delar varje år ut ett antal stipendium till ungdomar för att kunna deltaga som trainee i The Tall Ships Races - Världens största havskappseglingsrace med traditionsfartyg! 

Konceptet har varit det samma sedan starten 1956 och många utav fartygen som tävlade då tävlar även idag! Reglerna är enkla och det är att besättningen ska bestå av minst 50% ungdomar mellan 15år och 25år. Man tävlar om flera olika priser och inte bara de klassiska trofféerna som först över mållinjen, utan de allra flesta priser är av social karaktär.

Läs mer om vad rollen som trainee innebär genom att klicka på rubriken med samma namn ovan. 

För att ansöka om stipendium eller boka en plats direkt fortsätt scrolla ner!

ANSÖK OM STIPENDIUM

Sail Training Association of Sweden har en fantastisk support av ett antal svenska stiftelser och fonder. Dessa hjälper ungdomar att få ekonomiskt stöd till att kunna deltaga i The Tall Ships Races. Kostnaderna för en plats varierar beroende på hur lång etappen är och vilket fartyg man väljer. 

Sail Training Association of Swedens syfte är att ge stöd åt svenska fartyg, städer och ungdomar för att aktivit kunna deltaga i The Tall Ships Races.

Av denna anledning kommer årets stipendiestöd tillfalla svenska fartyg för att bidra till deras bästa förutsättningar i årets race och för deras fortsatta möljgheter till att utvecklas och för att kunna bevara den tradionella segelkonsten.

BOKA DIREKT

Genom Sail Training International och Windseeker har du möjlighet att skräddasy ditt äventyr genom att själv välja fartyg och sträcka utefter vad som passar just dig och dina behov och förutsättningar.  

Fartygen kommer från flera olika delar av världen och ungdomarna ombord brukar representera ännu fler.

Är det något du undrar över eller vill prata om, så går det bra att höra av sig till oss så ska vi göra vårt bästa med att förklara och hjälpa till.

ANSÖKNINGSFORMULÄR & VILLKOR

STAS kommer  i år sponsra de deltagande svenska fartygen i The Tall Ships Races. Du som uppfyller nedanstående krav, ber vi kontakta respektive fartyg för vidare information om stipendiestöd.

Ref: Fartygens seglingar varierar mellan 15-17 dagar

Krav:
* Inte en dag yngre än 15år vid start
* Inte en dag äldre än 25år vid mål
* Kunna förstå och göra sig förstådd på engelska
* Kunna simma minst 200m 
* Folkbokförd i Sverige

Kontaktuppgifter till de svenska fartyg som deltar i år:
Tre kronor: https://www.briggentrekronor.se/
Ingo: https://skonareningo.se/
Gratitude: http://www.sxkseglarskola.se/

Stipendiet kommer att täcka en stor del av dygnskostnaden och för att tilldelas stipendie från oss krävs det att du är medlem i vår organisation. Medlemsavgiften för seglande ungdom är 100kr. 

Det går bra att anmäla sitt intresse redan nu utan att binda upp sig till något.