STIPENDIUM FÖR AKTIVT DELTAGANDE I THE TALL SHIPS RACES 2020

Sail Training Association of Sweden delar varje år ut ett antal stipendium till ungdomar för att kunna deltaga som trainee i The Tall Ships Races - Världens största havskappseglingsrace med traditionsfartyg! 

Konceptet har varit det samma sedan starten 1956 och många utav fartygen som tävlade då tävlar även idag! Reglerna är enkla och det är att besättningen ska bestå av minst 50% ungdomar mellan 15år och 25år. Man tävlar om flera olika priser och inte bara de klassiska trofféerna som först över mållinjen, utan de allra flesta priser är av social karaktär.

Läs mer om vad rollen som trainee innebär genom att klicka på rubriken med samma namn ovan. 

För att ansöka om stipendium eller boka en plats direkt fortsätt scrolla ner!

ANSÖK OM STIPENDIUM

Sail Training Association of Sweden har en fantastisk support av ett antal svenska stiftelser och fonder. Dessa hjälper ungdomar att få ekonomiskt stöd till att kunna deltaga i The Tall Ships Races. Kostnaderna för en plats varierar beroende på hur lång etappen är och vilket fartyg man väljer. 

Sail Training Association of Swedens syfte är att ge stöd åt svenska fartyg, städer och ungdomar för att aktivit kunna deltaga i The Tall Ships Races. I år är det ingen svensk hamn som står som värd, men sträckan är är nästan den samma vilket gör att rekordmånga svenska fartyg är anmälda.

Av denna anledning kommer årets stipendiestöd tillfalla svenska fartyg för att bidra till deras bästa förutsättningar i årets race och för deras fortsatta möljgheter till att utvecklas och för att kunna bevara den tradionella segelkonsten.

BOKA DIREKT

Genom Sail Training International och Windseeker har du möjlighet att skräddasy ditt äventyr genom att själv välja fartyg och sträcka utefter vad som passar just dig och dina behov och förutsättningar.  

Fartygen kommer från flera olika delar av världen och ungdomarna ombord brukar representera ännu fler.

Är det något du undrar över eller vill prata om så går det bra att höra av sig till oss så ska vi göra vårt bästa med att förklara och hjälpa till.

ANSÖKNINGSFORMULÄR & VILLKOR

Ansökan för årets stipendiefinansierade seglingar är nu öppen!

STAS kommer ej fokusera på Tall Ships Races i år utan på följande Erasmus+ projekt:
- Baltic Research Round 2
- Following Salty Footprints
- Sailing beyond Substainable Horizons
- Nordic Plastic Navigation

(Klicka på projekten för mer information)

Stipendiet kommer att täcka en stor del av dygnskostnaden för ett antal utvalda svenska fartyg. Exakt belopp är i nuläget inte fastställt då vi fortfarande väntar på svar från några av våra stipendiegivare. 

För att tilldelas stipendie från oss krävs det att du är medlem i vår organisation. Medlemsavgiften för seglande ungdom är 100kr. 

Det går dock bra att anmäla sitt intresse redan nu utan att binda upp sig till något. Så snart vi vet belopp kommer detta att meddelas här

ÅRETS STIPENDIESTÖD: Återkommer

Ref: Fartygens seglingar varierar mellan 15-17 dagar

Kraven kommer vara de samma som tidigare år:
* Inte en dag yngre än 15år vid start
* Inte en dag äldre än 25år vid mål
* Kunna förstå och göra sig förstådd på engelska
* Kunna simma minst 200m 
* Folkbokförd i Sverige

GDPR - Dina personuppgifter är skyddade och säkra hos oss
Vi behöver inte mycket information om dig i samband med din ansökan. Den information vi samlar in används inte för nyhetsbrev eller för annat syfte än att kontakta dig i samband med denna ansökan. Uppgifterna lagras digitalt på webbhotellet Hemsida24.se och exporteras endast en gång internt till STAS i samband med att ansökningsfönstret stängs. Därefter behåller vi uppgifterna fram tills The Tall Ships Races 2020 avslutats eller tills dess du väljer att radera din information.