SVENSKA TSR-FARTYG

KLASS A

Ostindiefararen Götheborg. Ett drömfartyg för många att få segla med. Hennes 1964 kvadratmeter segel har hittills aldrig seglat The Tall Ships Races. Fartyget är byggt efter 1700-talets originalfartyg i skala 1:1 och med en LOA på 47 meter och råsegel skulle hon bli en mäktig A-klass i ett TSR!
Briggen Tre Kronor af Stockholm. Deltog i TSR 2009 med ungdomar från Fryshuset och Baltc university och gjorde då en enastående seglingsprestation. Fartyget kom trea och fick ett pris för bästa nykomling. Ungdomarna kammade hem priset för bästa besättning på crew parade i två städer. Hon är Sveriges enda brigg, väldigt modernt utrustad!
Ett väl och rättvist prisat A-klass av rang! T/S Gunilla med hemmahamn Öckerö är ett av Sveriges största seglande fartyg. Riggad som tremastad bark med bekväm inredning och modern utrustning är T/S Gunilla under större delen av året uthyrd till Öckerö gymnasieskola och seglar då med elever från tre olika program. Varje år besöker fartyget länder i Europa, Syd- och Nordamerika samt Karibien.

Foto: Jörgen Hansson
Hemsida: www.ockerogymnasieskola.se

KLASS B